Es SUNNE

EsSelamu Alejkum we Rahmetullahi we Berekatu EHLEN WE SEHLEN...

19.03.2010.

OBAVJEŠTENJE!!!

Esselamu alejkum braćo i sestre!

NOVO U DOWNLOAD ZONI.........www.essunne.com

19.03.2010.

OBAVJEŠTENJE!!!

Esselamu alejkum braćo i sestre!

NOVO U DOWNLOAD ZONI.........www.essunne.com

Es SUNNE
<< 03/2010 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

KOLIKO JE SATI ?

P O Z I V Z A P O M O Ć
P O Z I V Z A P O M O Ć
( POMOZIMO AMELI )

Pozivamo sve dobronamjerne ljude da novčano pomognu djevojčicu
Amelu Bećirspahić, rođ.15.05.2001 god.
oboljelu od DIABETESA MELLITUS TIP 1., iz Ilovače kod Goražda.
Ameli je konstatovan –novootkriveni- Diabetes mellitus TIP 1.

Opširnije na www.pomozimo.blogger.ba ili na
www.essunne.com

HADIS DANA O ŽIDOVIMA
PRIČAO NAM JE Ishak, sin Ibrahima, izvijestio nas je Džerir od Umareta, sina Ka'ka'a, od Ebu Zurata, od Ebu Hurejreta, bio zadovoljan Allah od njega, od poslanika Allaha, pomilovao ga Allah i spasio, rekao je:

"Neće ustati (tj. Neće nastupiti, neće biti) Čas (tj. čas propasti i smaka ovoga svijeta; ili: čas sudnjega dana i onoga svijeta, drugoga svijeta, tj. Neće biti sudnji dan prije nego) da se borite sa Židovima (tako) da će reći kamen (što) je iza njega Židov: "O muslimane, ovo je (jedan) Židov iza mene, pa ubij ga."

(Određeni član uz riječ Jehud može da znači samo jednu grupu Židova, jednu određenu grupu. Istina određeni član ima nekad i značenje riječi "kullu": svaki. Međutim u ovakvim hadisima je umjesnije da se članu dadne prvo značenje, značenje koje ima smisao da označi jednu vrstu, grupu kao cjelinu od jednoga roda, kvaliteta. Sada će doći odmah iza ovoga hadisa drugi hadis koji govori i o borbi protiv Turaka. Međutim, niko objektivan i razuman ne može reći da kroz vjekove mnogi Turci nisu učinili vrlo mnogo za Islam; i da su bili mnogi dobri muslimani među Turcima, to niko ne može poreći i odricati. I kad nisu svi Turci jednaki, tako nisu ni svi Židovi zli. Kur'an kaže: "Lejsu sevaen....: Nisu jednaki" (svi sljedbenici knjige - Biblije u koju se na prvom mjestu ubraja Tevrat koji slijede Židovi).)

O B A V J E Š T E NJ E BR.2
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu, cijenjena braćo i sestre!!!
Obavještavamo sve zainteresovane za iznajmljivanje islamske literature sa područja Goražda i Ustikoline da smo obogatili >>kutubhanu<< u prostorijama Džema'ata TEKBIR sa nekoliko novih naslova tako da svi zainteresovani mogu doći u prostorije od sabaha do jacije-namaza.
Fond naše literature je skroman, obzirom da smo sa aktivnostima otpočeli sa početkom 1430 h.g. i taj broj iznosi oko 150 naslova.
Ovu priliku koristimo da pozovemo ''U ime Allaha s.w.t.'' sve one koji su zainteresovani da nam pomognu da povećamo fond >>kutubhane<< kako bi imali veći broj islamske literature na ponudi.
Sve dodatne informacije možete dobiti na E-mail adrese:

essunne-ba@hotmail.com I anes313@hotmail.com

KORSNI LINKOVI

BROJAČ POSJETA
75631
free counters

Powered by Blogger.ba